-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:16844 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:7

چرا با توجه به شرايط زماني علمأ و فقهأ در سن بلوغ پسران و دختران تجديد نظر نمي كنند ؟
الف) مسأله بستن زكات بر اسب از احكام ولايي و حكومتي است كه جنبه موقتي دارد و ربطي به مسأله فقهي سن تكليف - كه يك حكم كلي و غير ولايي است - ندارد و قياس اين دو مع الفارق مي باشد. ب ) مسأله تفاوت فرزندان عصر ما با اعصار پيشين، بايد در همه جوانب سنجيده شود؛ مثلاً اگر در گذشته بلوغ جسمي افراد بويژه در مناطق گرمسير، آهنگ تندتري داشته است، امروزه رشد عقلي و فكري و جنسي جوامع بشري آهنگ تندتري دارد و در مسأله تكليف پذيري همه اين جنبه ها دخالت دارد. ج ) آنچه فقيه در جست و جوي آن است، يافتن حكم شرعي از طريق نصوص وارده در متون ديني است و آنچه اكثر فقيهان در مورد بلوغ دختر به دست آورده اند، اشتراط اتمام نه سالگي است؛ ليكن اگر در اين سن دختر توان انجام تكليفي مانند گرفتن روزه را نداشت، تدريجاً قضاي آن را در شرايط توانمندي به جا مي آورد. در عين حال تعداد اندكي از فقيهان نيز رسيدن ايام حيض يا اتمام دوازده سالگي را استنباط نموده اند. د ) سن تكليف پسر نيز از زمان بلوغ جنسي؛ يعني، احتلام است و اگر كسي پيش از پانزده سالگي به طور طبيعي بالغ نشد، بايد اتمام پانزده سال را معيار قرار دهد و در شرايط كنوني اكثر پسران پيش از پانزده سالگي بالغ مي شوند.

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.